Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is Song for the Addicted van Annette Vogel jouw favoriet? Stem nu!

Song for the Addicted - Annette Vogel

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

Graag doe ik mee aan Art Rocks. Het levert mooie songs op. Ik was bezig met een liedje, passend bij het schilderij ‘Zelfportret als mens’ van Barend Blankert . Al schrijvend besloot ik eens op deze schilder te gaan googelen en toen zag ik andere schilderijen van hem waarbij ik niks anders kon concluderen dan dat mijn song ‘Song for the Addicted’ hierbij thuishoorde! Ik werd er helemaal warm van! Misschien niet helemaal de opzet van het concept Art Rocks omdat ik deze song al jaren geleden geschreven heb. Toch hoort hij thuis bij juist dit schilderij en een aantal anderen uit de collectie van Blankert.
Al schreef ik ‘Song for the Addicted’ een tijd geleden; ik heb het steeds weer bewerkt met andere akkoordprogressies. Ik heb in de clip voor Art Rocks meerdere schilderijen van Barend Blankert toegevoegd omdat deze schilderijenverzameling een mooi beeld geeft van mijn song.
De geluidsopname is speciaal gecomponeerd en bewerkt voor Art Rocks.
Aan het eind in het refrein zing ik in de studio samen met violiste Jannet mee met de opname die op dat moment afgespeeld wordt. Het klinkt chaotisch, als een zooitje, maar dat vind ik juist mooi en passend in de chaos waar niks bewust in getimed wordt. Daarentegen draagt het liedje een dubbele bodem: I know nothing I know (Ik weet dat ik niks weet). Volgens mij is dat precies de ingang tot het dragelijk maken van gevoelens rond eenzaamheid en vervreemding. Eenzaamheid en vervreemding is niet erg. Integendeel: het levert prachtige kunst op!Links van de artiest: Website Facebook

Details

1578 Views
1463 Dagen
26 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Annette Vogel
Nummer: Song for the Addicted
Genre: Singer/Songwriter
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken