Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren.
Meer weten ? Sluiten en accepteren

Is The black raven, the white pigeon van Esra Bemelmans jouw favoriet? Stem nu!

The black raven, the white pigeon - Esra Bemelmans

Kunstwerk: Zelfportret als mens, Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert, Museum: Drents Museum

Over de inzending

''De tijd lijkt stil te staan''. Dit werk spreekt heel erg mij aan. Het brengt mij een bekend gevoel, melancholie, eenzaamheid. Het heeft een positie, waar ik mijzelf vaak in terugvind. Alsof Barend Blankert in mijn hoofd kan kijken. Juist op die momenten moet je je koppie boven water houden. Of juist, je hoofd tafel leggen en je tranen laten rollen. Denken aan hoe lusteloos en leeg je je nu voelt, maar ook denken aan je mooie zonnige kanten zodat de storm weer voorbij raast. Ik hoop dit te hebben kunnen verwerken in mijn compositie. Lichte na donkere gevoelens. Proberen te tijd stil te laten lijken. Oriënteren in het heelal, wetend waar je aan toe bent. Eenzaamheid en vervolgens je eigen wereldje in gaan. Simpel en ingewikkeld want, emoties, ze lijken simpel maar zijn oh zo ingewikkeld! ''The black raven, the white pigeon''. ken je het metafoor; 'de zwarte hond'? het staat voor depressie. een ziekte waar je door jezelf en je omgeving wordt neergehaald. mentaal en fysiek moe, door je eigen gedachtes. maar wij zijn hier niet ziek. iedereen heeft wel eens negatieve gedachtes. 'de zwarte raaf'. ze vliegen door je hoofd. maak plaats voor de witte duif, die je weer in jezelf probeert te laten geloven. Hiermee hoop ik de ''soundtrack'' voor dit prachtige werk te hebben kunnen gemaakt.


Links van de artiest: Facebook Instagram

Details

2242 Views
1437 Dagen
57 Stemmen

Deel deze inzending


Artiest: Esra Bemelmans
Nummer: The black raven, the white pigeon
Genre: Klassiek
Kunstwerk: Zelfportret als mens
Kunstenaar: Kunstwerk door Barend Blankert
Museum: Drents Museum

Informatie over het kunstwerk

Wat zie je?

Zelfportret als mens is een ultiem voorbeeld van de eigen wereld die Barend Blankert creëert. Een wereld die wordt gekenmerkt door eenzaamheid en melancholie. De tijd lijkt stil te staan. De kleur en vlakverdeling zijn meesterlijk geschilderd om dit effect te versterken.

Waar gaat het over?

Eenzaamheid, een herkenbaar thema in de huidige maatschappij. "De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied", zegt Barend Blankert. Je voelt je als toeschouwer bijna beschaamd dat je ze stoort. De portretten van Blankert komen tot stand door observeren, schetsen, poseren, fotograferen, de gefotografeerde pose op transparant papier tekenen en uiteindelijk met verf overbrengen op paneel. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. 

Over de kunstenaar

Barend Blankert (1941) is geboren in Kampen en wordt door experts gezien als een van de belangrijkste realistische schilders van Nederland. Voordat Blankert realistisch ging schilderen, werkte hij jarenlang abstract. Zijn realistische schilderijen zijn geen één op één weergave van de werkelijkheid, maar door hem zelf bedachte situaties die bij iedere kijker verschillende herinneringen of emoties oproepen.

"De mensen die ik verbeeld wanen zich onbespied" Barend Blankert (1941)

Tags

Eenzaamheid Fantasie Melancholie

Meer informatie

Overige inzendingen voor dit kunstwerk

Gerelateerde Kunstwerken